Handfat

Handfat i glas

Välja rätt handfat i glas

Handfat i glas är något som har blivit mycket uppskattat och det finns många orsaker till varför. Handfat i glas är inte bara otroligt vackra att titta på, utan de piggar också upp ditt badrum och får det att kännas lyxigare och mer exklusivt. Eftersom handfaten kommer i så många olika designer, former, färger och utföranden är det enkelt att hitta ett som passar dig och ditt badrum.

Handfat i glas – Inspiration

Köp handfat i glas

Är du på jakt efter ett handfat i glas? Det finns mängder med seriösa och professionella butiker som du kan använda dig av vid ditt nästa köp.

Tvättställ i härdat glas

Slowmoose Handmålat handfat i härdat glas

Slowmoose Handmålat handfat är perfekt för dig som söker ett handfat i glas som har en elegant och europeisk design. Det här handfatet kommer att ge en mycket lyxig känsla till ditt badrum, samtidigt som det härdade glaset säkerställer en lång hållbarhet och minimalt slitage. Den fina blåa färgen får handfatet att sticka ut och får ditt badrum att kännas som taget ur ett inredningsmagasin. I samband med ditt köp ingår även ett kromat pop-up avlopp. 

Fördelar:

 • Har en vacker blå färg med dimensioner
 • Kromat pop-up avlopp ingår i köp
 • Handfatet har en kapacitet på 12 L
 • Rund form som ger ett mycket elegant intryck
 • Tillverkad i härdat glas som är handmålat

DirtyPigs Tvättställ i härdat glas

DirtyPigs är riktiga fenor på att skapa vackra handfat i glas som passar i alla typer av badrum och våtrumsutrymmen. Med det här fina handfatet får du en fantastisk fin inredningsdetalj som kommer att vara badrummets fokuspunkt. Handfatet är tillverkat i härdat glas för en lång hållbarhet och kommer i en fin rund form som gör det elegant och stiligt. Sammanlagt rymmer handfatet 12 L, vilket gör det utmärkt för badrum eller gästtoaletter. 

Fördelar:

 • Handmålat handfat i härdat glas
 • Rymmer sammanlagt 12 liter vatten
 • Passar utmärkt till badrum eller mindre gästtoaletter
 • Fin rund form med tillhörande platta för blandare
 • Har en standardavloppsmodell 

VidaXL Tvättställ i härdat glas

Vill du ha ett mer klassiskt handfat i glas i en minimalistisk design är vidaXL Tvättställ i härdat glas ett bra alternativ. Det här handfatet är tillverkat av ett härdad och mycket högkvalitativt glas, som gör det lämpligt för tvättrum, badrum eller toalett. VidaXL Tvättställ i härdat glas monteras enkelt ovanpå tvättskåp eller bänk och är lika praktiskt som det är dekorativt. Kom ihåg att köpa till en blandare. 

Fördelar:

 • Praktiskt dräneringshål på 4,5 cm i diameter
 • Designat i transparent men frostat glas
 • Mycket högkvalitativt glas på hela 1,2 cm i tjocklek
 • Passar den minimalistiska inredningsstilen
 • Kan användas i badrum, toalett, tvättrum m.m.

Medina Handfat i härdat glas

Medina Handfat i härdat glas blir en mycket vacker inredningsdetalj i ditt badrum eller på din toalett. Handfatet är tillverkat i ett härdat och högkvalitativt glas på 1,2 cm i tjocklek och har en ytbehandling som får den att se kopparfärgad ut. Medina Handfat i härdat glas är framtaget för att monteras på ovansidan, t.ex. uppe på tvättskåp eller på bänkskivor. Eftersom den är så dekorativ kommer den att passa för alla olika inredningsstilar. 

Fördelar:

 • Har en kopparfärgad och fin ytbehandling
 • Tillverkad i ett högkvalitativt och härdat glas
 • Passar många olika badrum och toaletter
 • Monteras ovanpå tvättskåp eller bänkskiva
 • Ger ditt badrum en exklusiv och lyxig känsla

Tvättställ i glas – olika design

Tvättställ i glas finns i olika design. Du kan hitta handfaten i olika färger, med olika mönster och i olika tjocklek. Här nedan kan du läsa mer om skillnaderna mellan de olika modellerna.

Färgat glas

Glashandfat i färgat glas är ett bra alternativ för dig som vill få in mer färg i ditt badrum eller som vill matcha handfatet med en färg som du redan inreder med. Du kan hitta handfat i färger som blått, rött, vitt, svart, silver, guld och mycket mer.

Genomskinligt glas

Genomskinligt glas är detsamma som transparent. Dessa handfat försvinner in i inredningen och blir näst intill osynliga. De är enkla att rengöra, men ser smutsiga ut snabbare.

Säkerhetsglas

Ett handfat i säkerhetsglas är ett mycket tryggt alternativ för dig som vill minska risken för personskador om det skulle vara så att handfatet får en spricka eller råkar gå sönder.

Laminerade säkerhetsglas

Laminerat säkerhetsglas ser till att risken för skärskador minskar vid en eventuell skada. Handfatet får sina egenskaper genom att två glasskivor varvas med folier som har plastiska egenskaper.

Härdat glas

Idag är majoriteten av alla handfat tillverkade i härdat glas. Glaset går då igenom en process så att det blir extra starkt och hållbart. Det minskar risken för att det går sönder.

För- och nackdelar med tvättställ i glas

Nedan listar vi både för- och nackdelar med tvättställ i glas

Fördelar

+ Snygg inredningsdetalj som blir perfekt för den som vill skapa ett lyxigt badrum. 

+ Vackert att titta på och kommer i många olika färger, former, storlekar och utföranden. Så att du kan hitta ett som passar dig. 

+ Kräver ingen komplicerad montering eftersom handfaten är ovanmonterade. Det innebär att de ställs på tvättskåp eller på en bänkskiva. 

+ Många handfat som är tillverkade i glas är mycket enklare att rengöra och hålla rena. Du torkar bara ur dem med en fuktig trasa och milt rengöringsmedel. 

Nackdelar

– Tvättställ i glas är mycket mer ömtåliga än handfat i porslin. Det innebär att de inte har lika lång livslängd. 

– Det är inte ovanligt att tvättställ i glas kan få sprickor eller gå sönder om de inte används på ett korrekt sätt, t.ex. om barn hänger på handfatet. 

– Handfaten klarar inte av samma slitage som handfat i porslin. Råkar du tappa något i handfatet är risken stor att det går sönder. 

– Priset för ett handfat i glas är oftast mycket högre. Det finns naturligtvis varierande prisklasser även här.